Plejádok tanításai

"A tudatos lény szabad lény, kinek joga van szabad döntéseket hozni, és senkinek sincs joga őt ebben korlátozni és uralni... ...Minden természeti létező szent és sérthetetlen, függetlenül attól, hogy egyéni szinten mennyire szolgálja a magasabb ÉN szükségleteit."

2013. június 18., kedd

A cukorbetegség természetes gyógymódjai


Fahéj

A kettes típusú cukorbetegség esetében segíti a vércukorszint szabályozását. Egyes természetes vegyületei javítják az inzulinfunkciót: napi fél kiskanálnyi mennyiség is leviszi a vércukrot.

B-vitaminok

A B-vitaminok segítik a glükóz energiává alakításában szerepet játszó enzimek szintézisét, és mérséklik a diabétesz által okozott idegsejtpusztulás mértékét. Elsősorban állati eredetű táplálékok, valamint a krumpli és a banán tartalmaznak B-vitamint.

Halolaj

A halolajak növelik a jó - HDL - koleszterin mennyiségét és csökkentik a szívbetegségek kialakulásának kockázatát. A halolaj kapszula szedésével csökkenthető a diabétesz következtében kialakuló érproblémák esélye.

Magnézium

Újabb tanulmányok a magnézium szerepét hangsúlyozzák a diabétesz kezelésében. Sok cukorbeteg szervezetében kevés a magnézium, ami akadályozza az inzulin felhasználását, és késlelteti a sebgyógyulást. Az olajos magvak, a sötétzöld levélzöldségek, valamint a teljes kiőrlésű lisztfélék mind gazdag magnéziumforrások.

E-vitamin

Az E-vitamin megakadályozza az érfalakban a plakk képződést, így védi az ereket a cukorbetegséggel összefüggésben gyakran kialakuló keringési problémáktól. Elsősorban olajos magvakban található a vitamin, ám gyakran érdemesebb nagyobb dózisban, kapszula formájában fogyasztani.

Cink

A cink a magnéziumhoz hasonlóan segíti a szervezetben az inzulin felhasználását. Fogyasztását hosszútávon réz szedésével kell kiegészíteni. Természetes cinkforrások a fehérjében gazdag élelmiszerek, például a marhahús, a baromfihús, a tojás, a tenger gyümölcsei.

Hüvelyesek

A bab és borsó tele vannak oldható rostokkal, melyek csökkentik a koleszterinszintet. Emellett vízben oldódva kocsonyás bevonatot képeznek a gyomorban, lassítva ezzel az emésztést - ami a hirtelen vércukorszint-emelkedés alapfeltétele.

Fekete áfonya

A fekete áfonya magas antioxidáns tartalma miatt védi az ereket. Javítja a diabétesz okozta rosszabb vérellátást, továbbá megelőzi a cukorbetegséggel összefüggésben kialakuló szemkárosodást.

/facebook/

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése