Plejádok tanításai

"A tudatos lény szabad lény, kinek joga van szabad döntéseket hozni, és senkinek sincs joga őt ebben korlátozni és uralni... ...Minden természeti létező szent és sérthetetlen, függetlenül attól, hogy egyéni szinten mennyire szolgálja a magasabb ÉN szükségleteit."

2013. június 25., kedd

A Monsanto és Syngenta GMO-kutatói kapták a mezőgazdaság Nobel-díját! Értitek remélem az elképesztő irányt, amit erőltetnek!

Egy belga tudós és két, az Egyesült Államokban tevékenykedő kutató nyerte az idei Világélelmezési Díjat, a genetikailag módosított növények előállításában elért sikereik elismeréseként. Ez az első alkalom, hogy a World Food Prize elnevezésű elismerést, amelyet gyakran egy mezőgazdasági Nobel-díjjal felérő díjként emlegetnek, genetikailag módosított (GMO) növények előállítói kapták.

A világban 2 millióan tiltakoztak a MONSANTO génmanipulált mérgei ellen és a média hallgat !


A díjat odaítélő amerikai - iowai székhelyű - alapítvány szerint a gének növényi sejtekbe történő stabil átültetésével járó technológia növeli a terméshozamot, a növények kártevőkkel és betegségekkel szembeni ellenállóképességét és a szélsőséges időjárási viszonyokkal szembeni tűrőképességét. Az idei díjat a belga Marc Van Montagu, a belgiumi Genti Egyetem növénytechnológiai intézetének alapítója, Mary-Dell Chilton, a Syngenta nevű biotechnológiai vállalat alapítója és kutatója és Robert Fraley, a Monsanto cég vezető technológiai munkatársa kapta.

Van Montagu és Chilton egymástól függetlenül fejlesztette ki a biotechnológiai eljárást az 1980-as években, míg Fraley az első mesterségesen előállított gyomirtószer-rezisztens szójabab megalkotója. Eredményeinek köszönhetően a gazdák anélkül használhatnak gyomirtót a földjükön, hogy kárt okoznánk a termésben.

A 250 ezer dollár (57 millió forint) pénzjutalommal járó Világélelmezési Díjat a Nobel-békedíjas Norman Baurlog agronómus, emberbarát, a zöld forradalom atyja alapította. Olyan magánszemélyeknek ítélik oda évről-évre, akik hozzájárultak az emberiség fejlődéséhez az élelmiszerek minőségének javítása, mennyiségének növelése, illetve hozzáférhetőségének elősegítése révén.


A belga kutató reményét fejezte ki, hogy az agrár Nobel-díj odaítélése a biotechnológiának elősegíti az Egyesült Államokban már széles körben termelt növények európai elfogadását is.
A világon tavaly 170 millió hektáron termesztettek génmódosított növényeket - emlékeztet indoklásában a díjat odaítélő bizottság.

Forrás: Index, Világ Helyzete

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése