Plejádok tanításai

"A tudatos lény szabad lény, kinek joga van szabad döntéseket hozni, és senkinek sincs joga őt ebben korlátozni és uralni... ...Minden természeti létező szent és sérthetetlen, függetlenül attól, hogy egyéni szinten mennyire szolgálja a magasabb ÉN szükségleteit."

2012. február 2., csütörtök

Csakrák harmonizálása

   

Nemcsak kenyérrel él az ember, hanem az Istennek minden igéjével. Lukács 4.4

Az íge a görög logosz szó magyarra fordítva,  nem véletlen, hogy mindenhol hosszú í-vel szerepel a szentírásban. A mindenütt jelen lévő teremtő életenergiáról van szó, amelynek mi emberek is a részesei vagyunk. Magunkba fogadjuk és továbbítjuk a csakrákon keresztül. Mint tudjuk, az energia nem vész el, csak átalakul. Érzékelhető is a kisugárzása, van akinek jó a közelében lenni, van akinek kevésbé, attól függően, hogy milyen minőségben tudjuk továbbítani.  Az ölelés valójában egy intenzív energiacsere.


 A csakra szó szanszkrit eredetű, kereket, korongot jelent. Ez a megnevezés a tisztánlátóktól ered, akik már az ősidőkben képesek voltak az emberi aurát és csakráit mindenféle segédeszköz nélkül is látni. Egy kavargó energiaörvény, amely a testünk finomenergia-rendszeréhez tartozik. A csakra forog, miáltal úgy néz ki, mint egy mozgó kerék. Olyan, mint amikor egy vízzel teli kádban a vizet egy bottal erősen felkeverjük. A víz örvényt képez, amely valóban hasonlít egy kerékhez, vagy egy örvénylő csatornához. Ezen a csatornán át jut a testünk kozmikus energiához. A csakra az óramutató járásával megegyező irányba forog, amikor a környezetből energiát vesz fel, és ellenkező irányba, ha energiát ad le. Ezek a forgásirányok minden élőlénynél, férfiaknál, nőknél, időseknél és gyermekeknél, és állatoknál azonosak.
  A csakra a fizikai test megfelelő testrészének idegeivel áll közvetlen kapcsolatban. Az idegrendszeren keresztül látja el energiával és ez által információkkal a szerveket, végtagokat és a sejteket. Ha a test egy területén – például egy szerv aktivitása által – energiatöbblet keletkezik, akkor a megfelelő csakra a környezetbe vezeti el a fölösleges energiát. A csakrák energiaközpontok, amelyeken keresztül a kozmikus energia testünkbe áramlik. Ez a rendszer az alapja, a testi, érzelmi, mentális és szellemi öngyógyítás ősi indiai módszerének. A csakrák biztosítják az energia áramlást a testünk és a környezet között. Általában a csakrákat lótusz virág alakjában ábrázolják, mivel mindegyik csakra más-más frekvencián rezeg, színben is különböznek egymástól.
 Az emberi energiarendszer ugyan sok csakrával rendelkezik - és mindig felfedeznek újabbakat is -, de a hindu hagyomány 7 nagy csakrát tart számon, melyek közvetlenül a fizikai testtel vannak kapcsolatban. A csakrák nem láthatók, mivel normál emberi szem és agy számára érzékelhetetlen frekvencián rezegnek. De vannak olyan képességekkel megáldott, vagy belső képességüket kifejlesztett látók, akik szabad szemmel is látják az aurát és a csakrák színeit. Minden ember születésétől fogva rendelkezik az energia (és így a csakrák) érzékeléséhez szükséges eszközzel: a két kezével. De ehhez elsősorban gondolkodásbeli nyitottságra, hitre és némi gyakorlásra van szükség.
  A csakrák összeköttetésben vannak - elhelyezkedésük szerint - a különbözö mirigyekkel és a hormonrendszerrel is, így mindegyik csakra az összkép más-más részéért felelős, és rávezet bennünket, hogy szervezetünk melyik területén lépett fel egyensúlyzavar. Nagyon fontos a csakrák közötti egyensúly, harmonikus működés, mert ha valamelyik csakra túl gyorsan vagy túl lassan működik a többihez képest, ott disszonanciák, energia-blokkok jöhetnek létre, mely előbb a mentál szinten (egyik energia testünkön) érzékelhető, majd egy idő után fizikai elváltozásokat hoz létre a fizikai testben is, így kialakulhatnak a betegségek. Az igazi gyógyítás csakis a megértésből fakadhat, ezért is fontos, hogy megértsük, megismerjük csakrarendszerünk.

Tehát az emberi testen hét fő csakra található, amelyek belső elválasztású mirigyekbe torkollnak és így közvetlenül hatnak a hormonális rendszerre. A hormonális rendszer a sejtek közötti kommunikációt működteti, amelynek zavara a betegségek 85%-ának okozója. Így lesz a megfoghatatlan finom energiából érzékelhető valóság. Ha a csakrák energiaáramlása optimális, akkor a test is egészséges.
Azt, hogy melyik csakra nem működik harmonikusan, tehát a neki megfelelő frekvencián, a legegyszerűbben úgy állapíthatjuk meg, hogy hogyan reagál a testünk a stresszhelyzetekre. Van, akire a hasmenés jön rá, másnak olyan érzése lesz, mintha gombóc lenne a torkában. Az alábbiakban a fő tüneteket olvashatod, így koncentráltan kezelheted a megfelelő csakrát.

GYÖKÉRCSAKRA
Hozzárendelt mirigy: a mellékvese, hormonjai: adrenalin, noradrenalin, mellékvesekéreg hormonok. Stresszhelyzetben csökkent működése esetén  olyan érzés, mintha kicsúszott volna a talaj a lábunk alól, hasmenés, túlzott működés esetén: agresszivitás, düh.
A végbélnyílás és a nemi szervek között található. A farcsonttal áll összeköttetésben és lefelé nyílik.  Illatai: cédrus, szegfű. Színe: piros. Frekvenciája: 194,18 Hz

SZEXCSAKRA
Hozzárendelt mirigy: Ivarmirigyek: petefészek, prosztata, here, hormonjai: nemi hormonok Stresszhelyzetben csökkent működés esetén nem tudjuk az érzéseinket kifejezni, túlzott működés esetén: nem tudjuk kontrollálni az érzéseinket, könnyen sírva fakadunk.
A nemi szervek és a köldök között található. A keresztcsonttal áll kapcsolatban és előre nyílik. Illatai: ylang-ylang, szantál. Színe: narancssárga. Frekvenciája: 210,42 Hz

NAPFONATCSAKRA
Hozzárendelt mirigy: hasnyálmirigy, hormonja: inzulin,glukakon. Stresszhelyzetben csökkent működés esetén jellemző a gyomorgörcs, könnyen ájulás kerülget bennünket, tehetetlennek érezzük magunkat, túlzott működés esetén: cselekvési kényszer, idegesség.
A köldök felett kétujjnyira található, előrefelé nyílik. Illatai: levendula, rozmaring, bergamott. Színe: sárga. Frekvenciája: 126,22 Hz

SZÍVCSAKRA
Hozzárendelt mirigy: csecsemőmirigy, hormonjai: promin, retin. Stresszhelyzetben csökkent működés esetén szívmegállás érzése, diszharmónikus működés esetén: erős szívdobogás.
A mellkas közepén a szív magasságában található. Előrefelé nyílik. Illata: rózsaolaj. Színe: zöld, rózsaszín, arany. Frekvenciája: 136,10 Hz

TOROKCSAKRA
Hozzárendelt mirigy: pajzsmirigy, mellékpajzsmirigy. Hormonjai: tireoglobulin, parathormon. Stresszhelyzetben csökkent működés esetén: gombócérzés a torokban, dadogás, túlzott működés esetén: fecsegés,mellébeszélés, értelmetlen szavakkal beszédkényszer.
A gégefő alatt a pajzsmirigynél található. A 7. nyaki csigolyából indul ki, előre és hátra is nyílik. Illatai: zsálya, eukaliptusz. Színe: világoskék. Frekvenciája: 141,27 Hz

HARMADIK SZEM CSAKRA
Hozzárendelt mirigy: a hipofízis, az egész hormonrendszer irányító mirigye. Hormonjai: a többi mirigyet serkentő hormonok, növekedési, zsíranyagcserét szabályzó, vízháztartást szabályzó, oxitocin stb. Stresszhelyzetben diszharmónikus működés esetén: fejfájás, nem tudjuk a gondolatainkat érthetően megfogalmazni.
A homlok közepén, az orrgyöktöl egyujjnyira található. Előrefelé nyílik. Illatai: menta, jázmin. Színe: indigókék, ibolyakék. Frekvenciája: 221,23 Hz

KORONACSAKRA
Hozzárendelt mirigy: tobozmirigy. Mivel ez hipofízist is szabályozó mirigy, tehát valójában az egész emberi test működését vezérli. Az agyalapon helyezkedik el, mindössze borsó nagyságú. Hormonjai: melatonin, szerotonin stb. A fejtetőn található és felfelé nyílik. Illatai: tömjén, lótusz. Színe: ibolya, arany, fehér. Frekvenciája: 172,06 Hz

A koronacsakra az isteni teremtő energiát közvetíti. A szentkép ábrázolásokon glóriaként látható.  Nyitott koronacsakrával részesülhetünk a mindenütt jelenlévő Isteni szeretetenergia csodálatos gyógyító erejéből, amely a testünket és lelkünket is feltölti.
A csakrákat a nekik megfelelő színekkel, illatokkal és frekvenciákkal harmonizálhatjuk, ezzel a betegségek nagy része kezelhető, a csakrákhoz tartozó szervek regenerálódnak. A napfény tartalmazza az összes szín rezgését, mindegyik csakrának jót tesz.
A gyógyító frekvenciák a www.frekvenciakezeles.hu oldalon találhatók.
A betegség nem más, mint út az egészséghez, csak akkor következik be, ha a testi és lelki energiák harmóniája felborul. Mindig először a lélekben, a tudatban jelentkezik, és csak utána  a test szintjén.  A gyógyuláshoz vezető út része a csakrák kezelése, segítségével a kiváltó lelki okot, a stresszt tudjuk semlegesíteni.
Amikor úgy érezzük, hogy egy rajtunk kívülálló és megoldhatatlannak tűnő stresszhelyzet okozza a betegséget ( haláleset, munka elvesztése, anyagi gondok), akkor ez a módszer sokat segíthet abban, hogy kikerüljünk a betegség- szegénység ördögi köréből, végre észrevegyük a fényt az alagút végén, és a helyes irányba induljunk el.

Csakrákhoz tartozó szervek:

Korona csakra:  agy
Harmadik szem: arc, szem, fül, orr, melléküregek, kisagy, központi idegrendszer.
Torok csakra: nyak, tarkó, állkapocs területe, fülek, hangképző szervek, pajzsmirigy, légcső, hörgők, tüdő felső tájéka, nyelőcső és karok.
Szív csakra: szív, gerinc a nyak és derék közötti részén, mellkas és melléküreg, a tüdő alsó tájéka, vér és vérkeringési rendszer, valamint a bőr.
Hasi csakra: derék, hasüreg, az emésztési rendszer, a gyomor ,a máj, a lép, az epehólyag és a vegetatív idegrendszer.
Szakrális (sex) csakra: medence, ivarszervek, vese, hólyag, mindennemű testfolyadék, mint a vér, nyirok, emésztőnedvek és sperma.
Gyökér csakra: gerincoszlop, a csontok, a fogak és a köröm, valamint a végbélnyílás, a vastagbél, a prosztata.



/Forrás: http://www.foldangyal.hu
http://www.rifeszoft.huhttp://szellemgyogyasz.mindenkilapja.hu/

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése