Plejádok tanításai

"A tudatos lény szabad lény, kinek joga van szabad döntéseket hozni, és senkinek sincs joga őt ebben korlátozni és uralni... ...Minden természeti létező szent és sérthetetlen, függetlenül attól, hogy egyéni szinten mennyire szolgálja a magasabb ÉN szükségleteit."

2012. február 12., vasárnap

A jövő internetes keresőprogramjai - a jelenben; pl.: ECOSIA


Biztosan mindenki tudja mi az a Google, a Yahoo vagy a Bing. Ami a környezettudatosságot illeti, még a legnagyobb keresőportáloknak is van hova fejlődniük. Gondoljunk csak bele, naponta hányszor használják az internetes keresőket a világon. Mi lenne, ha ezt a környezet javára tudnánk fordítani? Íme, két megoldás, ami egy lépéssel közelebb visz minket a természet megóvásához:
2008 augusztusában Christian Kroll létrehozta a forestle.org webhelyet. Ez volt az első zöld keresőprogram. Azonban két és fél sikeres év után megszüntették, és az Ecosia lett az utódja, így 2011. január 1-től minden keresést átirányítanak az Ecosia oldalára. A Forestle összességében 95 000 eurót adományozott egy Costa Rica-i esőerdő megmentését szolgáló projektnek. Így több, mint 10 km2-nyi erdőt sikerült megmenteni.
Az Ecosia ( ecosia.org ) egy ökobarát internetes kereső, amit a Yahoo, a Bing és a WWF támogat. Minden egyes keresés nagyjából 2 m2-nyi esőerdőt ment meg Amazóniában, és ez nekünk nem kerül pénzbe. Tulajdonképpen ugyanúgy működik, mint egy hagyományos kereső, azzal a plusszal, hogy az Ecosia a reklámbevételeinek legalább 80%-át a WWF esőerdő megmentésére létrehozott projektjének adományozza. Így aki az Ecosiát használja, hozzávetőlegesen 2 m2-nyi esőerdőt ment meg egy kereséssel anélkül, hogy bármit is fizetne. Továbbá minden szerver ún. zöld elektromosságon fut, ami azt jelenti, hogy nincs szén-monoxid kibocsátás. Az Ecosiát használva tehát zölddé tehetjük kereséseinket. Az oldalon továbbá az is megtekinthető, hogy eddig összesen hány m2-nyi esőerdőt mentettünk meg. Hogy miért fontos védeni az esőerdőt? Csak egy példát említek a sok közül: az Amerikai Nemzeti Rákkutató Intézetben 3000 növényt találtak, ami aktív ellenszere a rákos sejteknek. Ezeknek a növényeknek a 70%-a esőerdőkben él.
A Znoutot ( 
http://hu.znout.org ) a Google támogatja. Használatával szén-dioxid kibocsátásmentessé válnak a keresések. A neve is innen származik: Nulla (Zero) károsanyag (Negative) kibocsátás (Output). A Znout energiafogyasztását és szén-dioxid kibocsátását kétszeresen mérik, egyrészt a cég, másrészt egy független partner. Minden hónap végén összegzik az adatokat, és annyi „megújuló energia igazolást” (hasonló a karbon kredithez) vesznek, hogy ismét egyensúlyba kerüljön az ökológiai lábnyomuk.
Arra ösztönöznék mindenkit, hogy használja ezeket a keresőket, hiszen számunkra semmilyen plusz költséggel nem jár, azonban a természet javát szolgálhatjuk vele.

/
http://www.kornyezetvedelem.bme.huSzentgyörgyi Évi – Egyetemi Zöld Kör/




 Egyszerűen működik: beírjuk a keresendő kifejezést, és ha a találatok között a szponzorált linkre kattintunk, akkor az abból származó bevétel 80%-át az Ecosia a WWF Esőerdő projektjének utalja. Az elmúlt másfél évben 250 ezer euró adomány gyűlt össze, ami szerintem hatalmas siker. Én arra biztatlak mindannyiotokat, hogy használjátok, de legalább probáljátok ki az Ecosia keresőt, hiszen a találatai ugyanolyan jók, mint a Bingé vagy a Yahoo-é, és pusztán egy kattintással TI is segítetek az esőerdő megmentésében!

Én használom, és nem vettem észre, hogy rosszabb lenne... SŐT, a Lelkemnek csak jobb, ha abban a tudatban keresek anyagot a cikkeimhez, hogy ezzel segítem a környezetem. Tegyétek ezt ti is sok Szeretettel! 
http://ecosia.org/

Ne gondolkodj, hanem CSELEKEDJ!

3 megjegyzés:

  1. Kedves Kaniraya! Nagyon köszönöm ezt a cikket...sose hallottam erről a két keresőről,innentől ezeket használom. Üdv.

    VálaszTörlés
  2. Kedves GaGarin! Én jelenleg az Ecosia nevű keresőt használom és tetszik. Gyors és hatékony... igaz nem mindent talál meg, de még utána nézek, hogyan lehet ezen segíteni.

    VálaszTörlés
  3. Egyébként: használd EGÉSZséggel! :)

    VálaszTörlés