Plejádok tanításai

"A tudatos lény szabad lény, kinek joga van szabad döntéseket hozni, és senkinek sincs joga őt ebben korlátozni és uralni... ...Minden természeti létező szent és sérthetetlen, függetlenül attól, hogy egyéni szinten mennyire szolgálja a magasabb ÉN szükségleteit."

2012. június 2., szombat

A tüke fenomén

Igyekeztek eltitkolni, bár a puszta híre ezreket vonzott; telt házas szamizdat vetítéseket és suttogó propagandát generált. Most végre kibukott; visszavonhatatlanul közkincs. Szőnyeg alá söpört anomáliák, rejtélyes jelenségek nyomában jár a Pécset vizsgáló dokumentumfilm.
A Tüke Fenomén alkotói keményen megküzdöttek érte, hogy nyilvánosságra hozhassák felfedezésüket, amely minden bizonnyal alapjaiban változtatja meg sokunk pécsiséghez fűződő viszonyát. A két tucat interjúalany elbeszéléseiből kirajzolódó furcsa összefüggésrendszerben szó esik az urán különös sugárzásáról, a pécsi Cirfandli szőlők gyökérzetéről és egy Fakeman elnevezésű endogén retrovírus tehetségre gyakorolt hatásairól. Százados Miklós rendező filmjében mások mellett olyan Pécshez kötődő alanyok vallanak elsőként a valóság e szeletéről, mint Kamarás Iván, Lovasi András, Katus Attila, Rátgéber László, Jakabos Zsuzsanna, Beck Zoltán, Takáts Eszter és Vujity Tvrtko. A film 2010-ben az 57. Országos Függetlenfilm Fesztiválon a legjobb kreatív dokumentumfilm kategóriában első helyezett lett. A Tüke Fenomén egy forint állami és szponzori támogatást sem kapott, saját erőből készült. Az alkotók: Ambrózy Péter, Bognár Tamás, Csáky Zsadány, Erős Edit, Faragó Zoltán, Németh Gábor, Samu Mihály, Szathmári Tamás, Százados Miklós, Tarr Péter. 

Forrás

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése