Plejádok tanításai

"A tudatos lény szabad lény, kinek joga van szabad döntéseket hozni, és senkinek sincs joga őt ebben korlátozni és uralni... ...Minden természeti létező szent és sérthetetlen, függetlenül attól, hogy egyéni szinten mennyire szolgálja a magasabb ÉN szükségleteit."

2012. július 13., péntek

Óriás napkitörés történt, sarki fények lehetnek

A napanyag várhatóan szombaton éri el a Földet. Erős geomágneses viharok és sarki fények lehetnek.
Július 12-én a legerősebb kategóriába tartozó napkitörés (X1.4) történt a Napon, magyar idő szerint 18.58-kor.

A kitörést produkáló napfoltcsoport (AR1520) pontosan a Föld felé fordul, így a kitörést követően kidobódott napanyag pontosan a Föld felé indult.

A Solar Dynamics Observatory űrszonda felvétele a napkitörésről

A napanyag az előrejelzések szerint július 14-én (szombaton), magyar idő szerint 12.20-kor éri el a Föld környezetét (plusz-mínusz 7 óra), és erős geomágneses vihart okozhat.

A Spaceweather.com információja szerint ezen a hétvégén sarki fény észlelésére van esély. A korábbi, hasonló események után kiadott riasztások alapján ez akár a mi földrajzi szélességünkön is bekövetkezhet.

A kitörés során felszabadult UV-sugárzás máris hatással volt a Föld felső légkörére, zavarokat okozva a rádiózásban. Végül a kitörésben felgyorsult protonok viharába került a Föld, amelynek intenzitása fokozódhat.

Várható rádiófrekvenciás zavarok (Radio Blackouts) eloszlása és erősségei:



Forrás

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése