Plejádok tanításai

"A tudatos lény szabad lény, kinek joga van szabad döntéseket hozni, és senkinek sincs joga őt ebben korlátozni és uralni... ...Minden természeti létező szent és sérthetetlen, függetlenül attól, hogy egyéni szinten mennyire szolgálja a magasabb ÉN szükségleteit."

2013. március 8., péntek

A mérgek kiürítése


Valóban felhalmozódhatnak a különféle, táplálkozásunk során bevitt méreganyagok a szervezetben? Képes a szervezet toxikus vegyületeket előállítani és önmagát mérgezni? Vajon ki tudnak ürülni a testünkből a „szeméttelepek”? Szükséges van-e egy kis rásegítésre vagy az immunrendszerünk és a kiválasztásunk képes megbirkózni a méreganyagokkal?

 

Mivel a fenti kérdések mindegyikére egyértelműen igennel válaszolhatunk, ezért térjünk mindjárt rá legfontosabb tudnivalókra e témában.

Egyre inkább kezdik elfogadni orvosi körökben is azt a nézetet, miszerint nem felesleges és nem is felszínes dolog a méregtelenítés, sőt több előnnyel jár, mint hátránnyal, ha hozzásegítjük a szervezetünket egy tisztább állapothoz. A természetgyógyászat szerint van helye és létjogosultsága a természetes és szelíd gyógymódok között az évente egyszer-kétszer megismételt méregtelenítő diétának.

A méregtelenítés mellett szólnak a következő érvek:


 • megtisztíthatjuk az emésztőrendszerünket
 • megszabadulhatunk a régóta cipelt, „bebetonozódott” salakanyagok egy részétől
 • erősíthetjük az immunrendszerüket
 • támogathatjuk az anyagcserénket
 • növelhetjük az energiaszintünket
 • javíthatjuk a bőrünk állapotát
 • felfrissíthetjük a testünket
 • jobban fogunk tőle aludni
 • hatékonyabban regenerálódhatunk
 • jobban érezhetjük magunkat a bőrünkben
 • és még fogyhatunk is általa

 

Ezek csak kiragadott szempontok, de mind a jólét, mind a megelőzés, mind az egészség-helyreállítás, illetve a gyógyulás oldaláról nézve lényegesek. A tudósok megbecsülték, hogy mekkora mennyiségű felesleges és ártalmas anyagot lélegezünk be, iszunk meg, fogyasztunk el és viszünk be különféle módokon a szervezetünkbe. Az eredmény elképesztő. Egy átlagos városlakó esetében több kilóra rúg az évente elfogyasztott „szenny” mennyisége. Ez hatalmas károkozás, amibe talán sokan bele sem gondolnak. Ez az érzékletes adat – azt hiszem – kellőképpen alátámasztja, hogy miért iktassunk be legalább egy-két hetes méregtelenítő, illetve tisztító kúrákat az életünkbe.Két jó tanácsom lenne ez ügyben:


 1. Ne essünk túlzásokba és kerüljük a szélsőségeket!
 2. Alaposan tájékozódjunk az egyes méregtelenítő és tisztító eljárásokról!

 

Az öntisztítás az öngyógyítás alapja. Nem kell rögtön könyvek garmadát átnyálazni, hogy a legtutibb diétára váltsunk, bár tapasztalatom szerint a tavasz közeledtével az internetes és a nyomtatott magazinok megtelnek jobbnál jobb méregtelenítő receptekkel.


Ha kezdők vagy kísérletezők vagyunk, akkor a következő lépésekkel nyerhetünk pozitív, motiváló tapasztalatokat:


 • egy-három napig (ez tőlünk függ) csak vizet, facsart gyümölcslevet, friss gyümölcsöt, különféle salátákat fogyasszunk, emellett fokozottabban ügyeljünk a vízbevitelre is (1,5-2,5l naponta)
 • a hét fennmaradó napjain pedig fogyasszunk teljes kiőrlésű gabonafélékből készült ételeket, zöldséget és gyümölcsöt bőségesen (ha lehet inkább nyersen), esetleg kevés tengeri halat
 • A gyakorlottabbak tarthatnak kifejezetten böjtöt, illetve végezhetnek lé-böjtöt. Itt mindenképpen készüljünk fel a testünk erőteljes visszajelzéseire: a széklet megváltozásától a bőrön jelentkező átmeneti kiütésekig.
 • A salaktalanítást elősegíthetjük gyógyteákkal és beöntésekkel is. Erről is könnyen tájékozódhatunk a megfelelő oldalakon. Ne lepődjünk meg azon, hogy kezdetben nagyobb mennyiségben szabadulhatnak fel méreganyagok, amelyek furcsa, de mindenképpen múlandó rosszulléteket generálhatnak a szervezetünkben.
 • Fogyaszthatunk különféle tisztaságú, illetve tisztított vizeket is, feltéve, hogy ismerjük a szervezetünk állapotát és annak megfelelően választjuk meg a víztípust. Itt nagyon széles a paletta, ezért nem ragadnék ki egyet-egyet, mert mindenkinek más illik az alkatához és az egészségügyi állapotához legjobban.
 • Az emberi test tele van akupresszúrás és akupunktúrás ponttal, amelyet különféle masszírozó mozdulatokkal mi is megtanulhatunk stimulálni. Természetesen a legjobb, ha képzett szakemberek terápiáit vesszük igénybe ilyen esetekben.
 • Vannak olyan masszázstípusok, amelyek a nyirokkeringést serkentik. 


Ha egyszer ráéreztünk a szelíd méregtelenítés nyújtotta előnyökre, akkor bizton állíthatom, hogy a tudatosságunk is át fog formálódni. Nem a divatosságnak és a legújabb holisztikus trendeknek kell megfelelni, amikor méregtelenítünk, tisztulunk és a „szemetet” ürítjük ki a testünkből, hanem a saját testi épségünkkel és a szellemünk állapotával kell elszámolnunk magunk felé: mit tettünk, mit nem tettünk, s legfőképpen, mit tehetnénk jobban saját magunkért.

Önmagunk szeretete roppant jelentőséggel bír – ezt mindenkinek fel kellene fedeznie!

Szerző : Száraz György
Forrás: Boldog napot  

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése