Plejádok tanításai

"A tudatos lény szabad lény, kinek joga van szabad döntéseket hozni, és senkinek sincs joga őt ebben korlátozni és uralni... ...Minden természeti létező szent és sérthetetlen, függetlenül attól, hogy egyéni szinten mennyire szolgálja a magasabb ÉN szükségleteit."

2012. március 8., csütörtök

Kodály: ITT ÁLL ŐS FA ÍM ERŐD

csakrafa
Azt ma is kevesen tudják, hogy nem elég, ha valamilyen gyógynövényt alkalmazunk, például szemölcs elmulasztására, a kertben található, sárga nedvű Vérehulló fecskefűvel, hanem rendkívül lényeges, hogy szóban is bevigyük az információt. Ezért voltak régen a ráolvasások, vagy mondókák. Ezeket nem fontos ma ismernünk, és szó szerint elmondanunk, az is megfelel, ha saját magunk találunk ki egy ilyen mondókát. Pl. Mire a nap hétszer felkel, csúnya szemölcs rólam tűnj el!

A magyar néptánccal nagyszüleink, dédszüleink el tudták űzni az aratás, hihetetlenül nehéz munkájával járó fáradtságot. Ilyenkor tartották az aratóbálokat, és a hajnaltól napnyugtáig tartó aratás után, egész éjjel mulattak. A népi táncnak, főleg a legényeseknek, szinte minden mozdulata egy-egy zodiákus jegynek felel meg, ezzel hozva harmóniába az energiákat, és a csettintésekkel, tapsolással, a lábak csapkodásával, kurjongatásokkal pedig kitűnően megtisztították a csakráikat, meridiánjaikat, bár valószínűleg, ezeknek nem voltak tudatában, de így óriási energiákat nyertek.

Géczy Gábor arra jött rá, hogy a csakráink mindegyike, szépen sorban behangolható a szolmizációs hangokkal. Ha betegek, vagy csak nagyon fáradtak vagyunk, feküdjünk bele egy kád meleg vízbe úgy, hogy a fejünket is belerakjuk. Öntsünk bele pár csepp, bármilyen illóolajat, és próbáljuk meg megkeresni azt a dó hangot, (énekeljünk) amely a gyökércsakránkra el kezd rezonálni. Ha megtaláltuk, ezt erősen lehet érezni, akkor utána énekeljük végig a ré, mi, fá, szo, lá, ti hangokat is. Ezzel az összes csakránkat képesek vagyunk kitisztítani, harmóniába hozni, és aktiválni. A gyógyulásunk pedig megtörténik. Tulajdonképpen a magyar népdalok hangkészlete, és ezek éneklése is felér egy ilyen csakra harmonizálással.

Lerajzolva a hosszanti tengelyünket (gerincünket), bejelölve rajta a csakrákat, és a hozzá tartozó szolmizációs hangokat, majd ezeket felülről lefelé haladva, és visszafelé olvasva, a következő értelmes mondat áll össze:

ITT ÁLL ŐS FA ÍM ERŐD.

Az Ős fa, a gerincünk, mely alul a gyökér, fenn a korona, melyből úgy kapjuk erőnket, hogy lent a Földbe, fenn az Égbe vagyunk bekötve. Vajon Kodály Zoltán tudta azt, hogy az általa elnevezett hangok ezt a bölcsességet adják ki? Bizonyára fogalma sem volt róla, ezt minden valószínűség szerint, odaátról súgták neki.

(Antropozófia hírlevélből- ezotop.hu)

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése