Plejádok tanításai

"A tudatos lény szabad lény, kinek joga van szabad döntéseket hozni, és senkinek sincs joga őt ebben korlátozni és uralni... ...Minden természeti létező szent és sérthetetlen, függetlenül attól, hogy egyéni szinten mennyire szolgálja a magasabb ÉN szükségleteit."

2012. november 26., hétfő

Mentőűrhajót várnak a maja világvége napján

Franciaországban a hivatalos szervek lezárják azt a "szent hegyet", a Pic de Bugarach-t, amelyből a "hívők" szerint a maja világvége napján, azaz idén december 21-én egy űrhajó emelkedik majd ki.

A "hívők" a maja apokalipszis bekövetkezésétől tartanak, és azt hiszik, hogy ha a katasztrófa megtörténik, a dél-franciaországi hegy szétnyílik, szétrobban, és egy űrhajó emelkedik ki belőle. Ezen az űrhajón aztán elmenekülhetnek a hegy közelében tartózkodók.

A francia hatóságok ezt a zarándoklatot akarják megelőzni, és nem akarják, hogy a világvége-hívők elárasszák a Pic de Bugarach környékét - írja a Daily Mail című brit bulvárlap.

Forrás: Thierry Strub
A Pic de Bugarach - ebből a hegyből emelkedik ki majd az űrhajó a világvégében hívők szerint

Bár a tudósok folyamatosan hangsúlyozzák, hogy a maják nem hittek a világvégében, ennek ellenére sokan félnek a katasztrófától. Korábban mi is többször írtunk már arról, hogy a 2012. december 21-ei dátum mindössze a maja kalendárium egyik fontos napja, amikor egy 144 ezer napos naptári ciklus fordul át egy új szakaszba (ahhoz hasonlóan, ahogyan a mi naptárunkban az ezredforduló). Sőt, ez a nap inkább az örökkévalóságot jelképezte az egyik maja városállam uralkodója számára, ezt éppen az egyik legfrissebb régészeti lelet tanúsítja.

Forrás: AFP
A hegy lejtőin békésen legelésző tehenek mit sem tudnak a világvégéről

A francia rendőrség azonban nem bízza a maja kalendáriummal foglalkozó tudósokra a probléma kezelését. A Pic de Bugarach-t és szükség esetén a közeli falut is lezárják, hogy feltartóztassák a "hívők", az újságírók és az érdeklődők áradatát. Rendőröket és tűzoltókat is kivezényelnek a térségbe - írja a Daily Mail.

Eric Freysselinard, a körzet közigazgatási vezetője elmondta az AFP hírügynökségnek, hogy néhány "látnokot" is várnak, őket követhetik majd nagyobb tömegek.

Forrás

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése