Plejádok tanításai

"A tudatos lény szabad lény, kinek joga van szabad döntéseket hozni, és senkinek sincs joga őt ebben korlátozni és uralni... ...Minden természeti létező szent és sérthetetlen, függetlenül attól, hogy egyéni szinten mennyire szolgálja a magasabb ÉN szükségleteit."

2013. április 10., szerda

Kazah tudósok szerint földönkívüli kódot tartalmazhat az ember génállománya


Vajon lehetséges, hogy a génjeink egy intelligensen előállított, úgynevezett "gyártói kézjegyet" rejtenek, amelyet évmilliókkal ezelőtt helyeztek el benne valahol, a galaxisunktól távol eső helyen? - teszi fel a kérdést a Discovery.com, amely azt, a kazah tudósok egy csoportja által felvetett és megfogalmazott hipotézist ismertette, miszerint nem a világűrt fülelve, hanem génjeinket fürkészve kellene keresni a földönkívüli élet létezésének bizonyítékát.


Dr. Vlagyimir I. Scserbak, a Kazahsztáni al-Farabi Nemzeti Egyetem matematikusa és Maxim A. Makukov, a Kazahsztáni Asztrofizikai Intézet asztrobiológusa a múlt héten "A földi genetikai kód Hűha-jele" címmel publikálták erről szóló tanulmányukat az Icarus című tudományos folyóiratban.

A címben szereplő 'Hűha-jel' kifejezés a híres 'Wow-Signalra' utal, amelyet 1977-ben fogtak a SETI (A NASA földönkívüli intelligens élet utáni kutatási projektje) tudósai, amelynek forrása és tartalma a mai napig ismeretlen.

A két kazah tudós azonban biztos benne, hogy sokkal több eredménnyel kecsegtetne az emberi genom alapos vizsgálata, ahogy ők nevezik, egy biológiai SETI program felállítása, mint egy kósza rádiójelet véletlenül elcsípve az idegenek nyomára bukkanni. Az ember DNS-ének jellegzetességeit vizsgálva, a csapat úgy véli, nagyon is lehetséges, hogy egy intelligens, beágyazott jel van elrejtve a genetikai állományunkban.


A tanulmány rámutat, a genetikai DNS-t már napjainkban is használják a Földön nem-biológiai információk tárolására. Bár kisebb a kapacitása, de jóval nagyobb a zajmentessége. A kód rugalmasan leképeződik a kódolt és a kódolatlan aminosavak között és ez a flexibilitás teszi lehetővé a kód mesterséges módosítását.

Ha viszont egyszer módosították és újra berögzítették, a kód akár évmilliónyi időtávlatban is változatlan marad. Valójában ez a létező legtartósabb ilyen jellegű ismert konstrukció, ami éppen emiatt kivételesen megbízható tárolási formáját nyújtja mindenféle digitális aláírásnak, ha az megfelel a szükséges biológiai és termodinamikai követelményeknek.

(Forrás: Vladimir I. shCherbak/Maxim A. Makukov/Icarus)

"Azzal együtt, hogy a földi élet állandóan fejlődik, a felvetést, hogy talán szándékos beavatkozás eredménye, nem szabadna kizárni. Egy statisztikailag erős intelligens szerű „jel” kimutatása a genetikai kódunkban, igazolható következménye lehetne egy ilyen forgatókönyvnek"- fogalmaznak a kutatók.

A Discovery.com emlékeztet rá, hogy a kazah tudósok tanulmánya felveti a Pánspermia elméletét, amely szerint az élet magja valahonnan az univerzum egy másik szegletéből terjedhetett szét és érkezhetett el ide a Földre.

Ez kétségtelenül egy meglehetősen új és igen merész megközelítése a galaxis meghódításának - fogalmaz a Discovery.com - ami nem lenne más, mint egy szándékos, szuperlények létrehozására irányuló fajnemesítés. De, ha így is van és valóban létezik ilyenfajta "kéznyoma" az alkotóinknak a genetikai állományunkban, akkor is felmerül a kérdés: az alkotóinkat vajon ki alkotta?

Forrás: discovery.com, ittvannak.hu

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése