Plejádok tanításai

"A tudatos lény szabad lény, kinek joga van szabad döntéseket hozni, és senkinek sincs joga őt ebben korlátozni és uralni... ...Minden természeti létező szent és sérthetetlen, függetlenül attól, hogy egyéni szinten mennyire szolgálja a magasabb ÉN szükségleteit."

2013. április 11., csütörtök

Kötelező lesz a meditáció az iskolában



Már csak a pedagógusokat kell kiképezni arra, milyen is a jó meditáció, aztán indulhat is a kötelező relaxációtanítás a magyar közoktatásban. Kétszáz tanár már tudja a titkot, amellyel mosolygós, kiegyensúlyozott, stresszmentes diákokat képezhetnek az iskolák. 

A Nemzeti Alaptanterv is tartalmazza, hogy ez év szeptemberétől meditációt és relaxációt kell oktatni a diákoknak. Az alsó tagozatosoknak mesés, játékos formában, a felsősöknek már komolyabban, a középiskolában pedig komoly egészségmegőrző foglalkozások keretében fogják megmutatni az erre kiképzett tanárok, hogyan kell ellazulni, és elérni a "testi és lelki egyensúlyt".

Kétszázan már el is végezték az erre szolgáló továbbképzést - mondta a Békés Megyei Hírlapnak nyilatkozó Bagdy Emőke pszichológus. A Magyar Relaxációs és Szimbólumterápiás Egyesület elnöke, a program kidolgozójaként az elsősöknél napi 10 perc ellazulást lát elégségesnek, a középiskolában már heti fél órát, a testnevelés óra keretein belül.

Nem feltétlenül a keleti tanokra kell gondolni, amikor meditációról van szó - vélte Bagdy Emőke. A különböző lazító technikákról, lelki nyugalmat hozó relaxáció mellett a gyerekeknek meg kell tanulniuk a belső fegyelmet, az önkontrollt, emellett létezik "keresztény meditáció", de minden ezzel foglalkozó tanár tudományos alapokon sajátítja el a szükséges tudást, egy harminc órás képzés keretében.

Forrás: index.hu, kurir.hu

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése