Plejádok tanításai

"A tudatos lény szabad lény, kinek joga van szabad döntéseket hozni, és senkinek sincs joga őt ebben korlátozni és uralni... ...Minden természeti létező szent és sérthetetlen, függetlenül attól, hogy egyéni szinten mennyire szolgálja a magasabb ÉN szükségleteit."

2013. április 9., kedd

Lélegezzünk helyesen! 10 tipp, hogyan csináld.



"A levegő az élet nélkülözhetetlen üzemanyaga. Egészségünk, jó közérzetünk szempontjából meghatározó lehet a napi 20-30 ezer lélegzetvétel helyes technikája.
A szervek vérellátásához, a táplálék energiává alakításához szükségünk van oxigénre, amit belégzés közben veszünk fel a környezetünkből. Kilégzéskor megszabadulunk az égetés során felszabaduló szén-dioxidtól. A nyugodt, mély légzés a szervezet optimális oxigén- és vérellátását biztosítja.
A hétköznapi sürgés-forgásban a lélegzetvétel is kapkodóbb, felszínesebb. Tartós feszültség idején pedig beidegződik a rossz technika. A helytelen, görbe testtartás is az egészséges légzés gátja. A szervezet minderre fáradtsággal, izommerevséggel, gyenge ellenálló képességgel reagál. Helyes légzéssel ezek a tünetek és a stressz is megelőzhető. Hiszen a nyugodt, mély lélegzetvétel eleve oldja a feszültséget.
S hiába gondoljuk azt, hogy születésünk óta tudjuk, hogyan kell lélegezni. Érdemes odafigyelni mindenre, hogy valóban jó technikával vegyünk levegőt percről percre.
A jó technikánál csak néhány apróságra kell ügyelnünk:
1. Mindig fújjuk ki az összes levegőt! A maradék miatt kevesebb oxigénben gazdag levegőt tud felvenni a tüdőnk.
2. Az orrunkon át vegyünk levegőt, mert az orrnyálkahártya hivatott a tisztítására.
3. Mindig üljünk szépen, egyenesen, hogy a levegő szabadon áramolhasson.
4. A tartásunk ennek ellenére se legyen túl merev, kényelmetlen, mert ismét helytelenül vesszük majd a levegőt.
5. A mozdulataink sport közben is legyenek könnyedek, és ez a légzést szintén javítja.
6. Ne terheljük túl a szervezetünket!
7. Figyeljünk a saját ritmusunkra! A ki- és belégzés között mindig tartsunk egy kis szünetet.
8. Izommerevség esetén célzottan vegyük a levegőt: helyezkedjünk el kényelmesen, lélegzetvétel közben koncentráljunk a fájdalmas részekre. Ez ellazítja az izmokat.
9. Időnként nyújtózkodjunk, ásítsunk nagyokat, mert ez szintén lazító hatású.
10. Tudatosan igyekezzünk kerülni a felesleges stresszt."

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése