Plejádok tanításai

"A tudatos lény szabad lény, kinek joga van szabad döntéseket hozni, és senkinek sincs joga őt ebben korlátozni és uralni... ...Minden természeti létező szent és sérthetetlen, függetlenül attól, hogy egyéni szinten mennyire szolgálja a magasabb ÉN szükségleteit."

2012. december 30., vasárnap

Naptüzek lobogó lángja


"Valahogy mindig mélyebbnek, többnek éreztem a karácsonyt, és egészen másnak, mint amit sokan tartanak róla. Elődeink a téli napfordulót ünnepelték „karacsunnak”.

Emlékszem, amikor először olvastam e gyönyörű legendáról, s a hitről, melyet az ősi magyarok követtek, döbbentem rá, ezt kerestem, ez hiányzott a szívemnek.

Nem véletlen a dátum sem, hiszen december 21-e a téli napforduló ünnepe, amikor a sötétség átfordul a világosságba. A pusztai népeknél kiemelkedő örömnap lehetett ez a dátum.

A sors fintora, hogy idén erre a napra tették a „világvégét”, s éltek emberek a múlt hétig különböző téveszmék között...

De, itt vagyunk, és ünnepélyesen vesszük tudomásul, hogy karacsun különleges napja, melyet a természetet oly jól ismerő népek tiszteltek és szerettek, „csak” megújulást hozott. Ősi nyelvünk is használta ezt a kifejezést, ugyanis a „kara” (sötét, sötétség, fekete) és a „csun” (csúny, forduló) szavakból áll össze a „karacsun”.

„A Csodaszarvas agancsai közt tartja az elgyengült, Napot. Turul sólyom az égbe emeli őt Szarvasunkkal együtt, így mégsem köszönt be a végtelen éj, a Fény ismét győzedelmeskedik a sötétség felett! Ezt a küzdelmet segítették őseink, akárhol is voltak a Világban, mikor a Napforduló éjszakáján tüzeket gyújtottak a hegygerinceken.

Naptüzek lobogó lángja mellett figyelték az ég-bolton kirajzolódó, évezredek óta minden évben ismétlődő kozmikus misztérium játékot. A Nap csak gyengén, sápadtan világít már, kora délután lebukik a látóhatár mögé. Beköszönt az év leghosszabb éjszakája. A Nap mintha nem akarna felemelkedni soha többé. A hideg és a hosszan tartó sötétség belemar a szívekbe, eluralkodik a kétség. A megkísértés éjszakája ez. Minden halott, a természet legmélyebb álmát alussza.
Őseink tisztelték a Nagy Anyatermészetet, és legnagyobb ünnepeik nem kitalált szentekhez, hanem a természet nagy eseményeihez kapcsolódtak. A tél első harmadának vége felé járva tudták, ilyenkor az alvilágba merülvén a Nap küzd a sötétség erőivel! A fény erősítését, szertüzek gyújtásával segítették szimbolikusan és ezzel melengették saját lelküket és reményüket is. Reggel aztán, megpillantva a fény első sugarait, tudták a Napisten, vagy Nap Atya ismét legyőzte a hatalmas sötétséget. A fény, az élet, a világosság, a szeretet győzött. A nappalok lassan ugyan, de hosszabbodnak a természet elindult a Kikelet, az újjáéledés felé, beköszöntött a csillagászati újév.” (Karacsun - Téli Napforduló)

Ha lehunyom a szemeimet, elképzelem ezeket a hatalmas tüzeket: érzem a füst illatát, hallom a tűz pattogását, s a gyerekek kacaját, amint játszanak a parázzsal, és érzik, különleges éjszaka ez. Feszült figyelemmel, harcos szívvel várják az emberek a hajnal hasadását, s a nap első fénycsóváit látva, elindult számukra egy újabb kihívásokkal, küzdelmekkel, de szeretettel teli év.
Ismerősek ezek az érzések, igaz? Decemberben kicsit mindenki megpihen, átértékeli a mögötte lévő hónapok történéseit, s az ezek kiváltotta érzéseket, gondolatokat, az élet adta tanításokat, emberi kapcsolatokat. A tanulságokat levonva pedig, új reményekkel néz a fénybe."

(írta: Rácz Edina)


Ezzel szeretnék Nektek, drága Barátaim, Útitársaim és Testvéreim kívánni Boldog, Békés, Szeretetteljes Új Esztendőt!
Legyen a következő év mindannyiunk számára békésebb, bőséggel telibb, figyeljünk EGY-másra, tudatosabban éljük mindennapjainkat és segítsünk a még ébredező társainknak! Értsük meg őket, és ami a legfontosabb: Szeressük őket, mert mindannyiunkat a SZER-etet!

BUÉK Drágáim!!!

https://mail-attachment.googleusercontent.com/attachment/?ui=2&ik=a49e152303&view=att&th=13becc3c92994ab8&attid=0.1&disp=inline&realattid=f_hbcewzfm0&safe=1&zw&saduie=AG9B_P_kf-hprSkmY5OB9uK3c4Ul&sadet=1356902396362&sads=4oF_hdNmNZi2Pht2_bCzrG2Uphs&sadssc=1

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése